+36304221255 info@smileforyou.hu

Esztétikai fogászat

Mosolyszépítés

Ha a fogorvos vagy a fogászat szóba kerül egy beszélgetés során, akkor legtöbbünknek a hagyományos beavatkozások, a kezelése, fogtömés,  fogfehérítés,  fogpótlás, fogszabályozás vagy éppen a bölcsességfoggal való teendők jut az eszébe. Napjainkban azonban a páciensek már nem csak ezek miatt vagy éppen egy elviselhetetlen fogfájás, törött vagy gyulladt fog esetén fordulnak hozzánk, mivel rendelőnkben lehetőség van a mosolyunk aprólékos megtervezésére, az úgynevezett mosolyszépítésre is.

Ha Ön nem teljesen biztos abban, hogy mi bontja meg arcvonásai egységét, az esztétikai fogászatban jártas szakember segíthet: nem csak tanácsot adunk, de különböző fotók, majd speciális számítógépes elemzés és formatervezés segítségével felfedheti arca fontosabb szimmetriavonalait és karakterjegyeit.

A gyorsan fejlődő technológiáknak köszönhetően az arc karakteréhez, jellegzetes vonásaihoz illő szép mosoly digitálisan megtervezhető, egyénre szabott tervezési – kivitelezési protokollunk lehetővé teszi a végleges fogformák “kipróbálását”, melyet igény szerint módosítva, végül az adott archoz és személyiséghez illő mosolyt adhatunk át.

Az elszíneződött, letöredezett, destruált, egyenetlen formájú fogakból, megfelelő tervezéssel ragyogóan fehér fogsort lehet létrehozni. Az esztétikailag nem megfelelő fogak átalakíthatók, javíthatók rendelőben speciális kompozitból készült csiszolásmentes direkt héjakkal, vagy a fogtechnikai laborban készült kerámiahéjakkal.

Akinek látványos, feltűnő problémái vannak a fogsorával, nyilvánvalóan gondol a fogak rendbetételére. Ám gyakran előfordul, hogy egészséges fogsor mellett is úgy érezzük, valami nem „stimmel” a mosolyunkkal. Mivel az arc fókuszpontja a száj és fogak összképén van, ezen a területen mosolygáskor, beszéd közben előtűnő pici eltérések is ronthatják a teljes arc harmóniáját.

Első körben sokan hajlamosak csupán egy fogfehérítést kipróbálni, feltételezve, hogy biztosan a sárgásabb, szürkébb szín ront az összképen. A kedvezőbb összhatás elérése érdekében választott ajakfeltöltés, sminktetoválás sem biztos, hogy megfelelő vagy elegendő megoldás. Jónéhányan e beavatkozások után sem elégedettek, hiszen lehetséges, hogy csupán a fogformák arcvonásokhoz történő igazítása teremtené meg a mosoly és az arc harmonikus egységét.

Az esztétikai fogászat már nem csak a fehér tömések és porcelánkoronák világát jelenti, * hanem egyfajta látásmódot, komplex tervezési folyamatot a szakorvos részéről, mely a fogászat és arcesztétika különböző területeit foglalja magában. Egy esztétikai probléma így nem a használt eszköz felől, hanem az elérni kívánt végeredményre koncentrálva állítja össze a kezelési tervet. Egy arcesztétikai probléma esetén szükség lehet fogszabályozásra, egy-egy korona cseréjére, a fogformák átalakítására direkt héjakkal, ráncfeltöltésre, ajakfeltöltésre, formakorrekcióra hyaluronsavval, valamint a teljes arcbőr megújítására is, amely eredményel egy természetesen megszépült, hosszú távon egészséges arc.

* Az egészséges, gyönyörű mosoly nem csupán egy fogászati probléma, hanem egy komplex arcesztétikai kérdés, melynek alapja a pontos diagnózis, analízis.

Mindehhez egy nagyon pontos, komplex diagnosztikai protokollt állítunk fel, ahol a páciensünk elképzelései éppúgy fontos elemei a felépített kezelési tervnek, mint az esztétikai fogorvos javaslatai.

 Minimális beavatkozás- nagy változás

 

Sok esetben minimális korrekcióval, a foganyag különösebb károsítása nélkül is megváltoztathatók a fogformák, így megteremthető a mosoly, arc harmóniája. Ilyen rövid, fájdalommentes eljárás például az élkorrekció, polírozás, amelynek során az adott archoz túl szögletes fogak sarkait legömbölyítve, a túl hosszúkás fogak éleit, a túl hegyes szemfogakat átpolírozva   teremthetünk összhangot az arcvonásokkal, legyen az női vagy férfi arc. Ráadásul a fogak éleinél a fogzománc 1-2 mm vastag, a megfelelő technikákkal végzett élkorrekció, kontúrozás a fogat nem károsítja.

A másik korrekciós lehetőség a felrétegzés. Erre a célra egy speciális, tömőanyagot használunk, amelynek különböző árnyalatai végül szinte összeolvadnak a fog természetes színével. Az arc elemzése alapján kiderülhet, hogy például a trapéz alakú fogak átformálásával kiemelhetjük, vagy éppen finomíthatjuk egy arc jellegzetes, gyönyörű vagy esetleg túl karakteres vonásait.

Túl rendezetlenül álló fogak esetén szükség van fogszabályzásra is, ha az arc, mosoly megjelenéséhez, esztétikájához szükséges, a fogformák átalakítása. Az erősebb lekopott, letöredezett, letört, sokszorosan tömött fogakat nem ritkán már csak a kerámiahéjak tehetik szebbé, esztétikusabbá. Ezek felhelyezése akár tíz évvel is megfiatalíthat egy arcot. A kerámiahéjak még erősíthetik, védhetik is a megmaradt rossz állapotú, meggyengült fogak szerkezetét.

Amennyiben csupán egy kis mosolyszépítést szeretnénk, vagy csupán a frontfogakban lévő töméseket cseréltetnénk esztétikusabbra, a szükséges változtatások előtt érdemes fogfehérítéssel kezdeni, hiszen a töméscsere, mosolykorrekció során használt anyagokat a már fehérebb fogszínhez rétegezzük.

Fontos, hogy a beavatkozások igény és indokoltság szerint épülhetnek egymásra, mindenki választhat problémájának és pénztárcájának megfelelő megoldást, amely biztosan szebbé, vonzóbbá teszi megjelenését.

Szakmai elköteleződésünk része hogy kizárólag bizonyítottan prémiumkategóriás, minőségi anyagokat és klinikai  eljárásokat alkalmazunk.

Tájékoztató árak:

-gyökérkezelés 20000 huf-tól

-koronák 55000 huf -tól

-fogtömések: 22000 huf -tól

-fogászati implantátum: 185000 huf-tól

-gyermekfogászati beavatkozások: 5000 huf-tól

-állkapocsízületi terápiás sín: 150000 huf-tól

gyermekfogszabályozás:

Tervezés ( röntgenfelvétel és tanulmányi minták elemzése alapján összeállítva ) 40000 huf

Rögzített (fogakra ragasztott ) készülékek:

lágy erőkkel működő fém rendszer 100000 huf-tól

lágy erőkkel működő kerámia rendszer 150000 huf-tól

lágy erőkkel működő teljes kerámia rendszer (fém allergia esetén javasolt ) 180000 huf-tól